Kinderen van Sikkim

Onze projecten

Achtergrond

De Stichting Kinderen van Sikkim is in 2003 opgericht met als doel kinderen uit de allerarmste gezinnen in staat te stellen een goede opleiding te krijgen. Er is daartoe destijds een school opgericht, de Sikkim Himalayan Academy (SHA) in Bariakhop – West Sikkim. In 2015 heeft de Stichting moeten besluiten de steun aan SHA te staken. De redenen hiervoor zijn te lezen in de nieuwsbrief van september 2015: https://www.kinderenvansikkim.nl/home/files/nieuwsbrief_sikkim_september_2015.pdf

 

Thans

Al geruime tijd (sinds 2007) stromen veelbelovende kinderen van de school in Bariakhop door naar vervolgscholen. De meeste kinderen gaan naar Dr. Grahams Homes, een type Engelse kostschool met uitstekende reputatie. Tot onze grote vreugde doen onze kinderen het er meestal goed, ze worden geprezen om hun sociaal gedrag en uitstekende Engels. Steevast eindigen ze ook bij de besten van hun klas.

Dr. Grahams Homes is een privéschool (deels residential); kinderen moeten een toelatingsexamen doen en schoolgeld betalen. Sponsoring vindt plaats via de UK Committee Dr. Grahams Homes (zie hierna onder “Samenwerkingsverbanden”).

Daarnaast is een aantal kinderen naar een zogenaamde Tribal School (de Eklavya Model Residential School) gegaan, waarvoor zij toelatingsexamen moesten doen. Zij slaagden niet alleen met glans voor dat examen, maar doen het ook uitstekend op school. 

De Stichting richt zich nu nog alleen op de (financiële) ondersteuning van kinderen op Dr. Grahams Homes (in 2021: 5 kinderen) en studenten die (na voltooiing van hun middelbare schoolopleiding op Dr. Grahams Homes of de Tribal School) gaan studeren aan universiteiten of (hogere) beroepsopleiding. De stichting ondersteunt nu studenten in Delhi, Calcutta, Bangalore, Gangtok en Namchi (beide in Sikkim). Het laatste nieuws over deze studenten kunt u lezen in de Nieuwsbrief 2022: klik hier; of kijk voor andere jaren onder de tab. ""Nieuwsbrieven en verslagen.